5 Şubat 2015 Perşembe

YOLCUDUR ABBAS, BAĞLASAN DURMAZ :)

Geldi yine Fotoiz.Com 'un geleneksel Abant kamp zamanı :) 
Bu sene bir değişiklik yapıp yarın sabah uçakla İstanbul'a gideceğim.Orada Abant'a gidecek arkadaşlarla buluşup otelin kapısına kadar bizi götürecek olan araçla gideceğiz.Önceki senelerde otobüsle gidip geliyordum ama çok rezil oluyordum.Bu defa daha rahat yolculuk yapacağım.
Bu arada önceki Abant hikayelerini okumayan varsa aranızda buradan açıp okuyabilirsiniz.
Dönüşte görüşmek üzere :) kendinize iyi bakın emi blogcanlar...
Klasik Abant fotoğrafımla hoşça kalın diyeyim ;)

3 Şubat 2015 Salı

BİTMEZ İŞLER :)

Hepi topu bir misafir tuvaletini yenileyelim dedim ama tamam bitti ancak diyebiliyorum.
Fayansları döşeyen ustada sıkıntı yok da malzemeyi aldığım yerde sorun vardı.
Kimi malzeme eksik gelmiş, kimi malzeme yanlış gelmiş.
Kırk kere telefon açıldı, eksikler tamamlandı, yanlış gelenler doğruları ile değiştirildi.
Dün sıhhi tesisatçı geldi, klozet, lavabo takıldı.
Silikonlar kurusun diye bir gün bekleyelim dedik, bu sefer de su kesildi bizim semtte.
Temizlik mecburen yarına kaldı.
Haberlerin sonuna geldik blogcanlar :)
Yine görüşmek üzere...


1 Ocak 2015 Perşembe

2014 GÜLE GÜLE----->HOŞGELDİN 2015

2015'in ilk yazısında blogumun bir yıllık muhasebesini yapayım dedim.
2014 yılında toplamda 25 post yayınlamışım.Bunun yarısı reklam sayılır. Geri kalanı aklıma estiği saatlerde paylaştığım duygularım, gezi yazılarım ve bir kaç da yemek bloggerlarına özenip yayınladığım tarifler. En çok Mayıs ayında post yayınlamışım.
Tembel ve aylak bir blogger olmama rağmen blogumun Facebook'taki sayfası son üç ayda 1.000 takipçiyi aştı.
Bloguma ilgi gösterip takibe alan dostlara teşekkürü bir borç bilirim.
2015 yılında daha aktif bir blogger olma planım var ama ne derece başarılı olabilirim bilmiyorum.
Allah'tan, bütün insanlık için sağlık, barış ve huzur istiyorum.
Hepinize iyi yıllar, mutlu yarınlar dilerim.
Sevgiyle kalın blogcanlarım :)
Şimdilik bu fotoğraflarla idare edin, yenilerini çekeriz elbet bir gün...



6 Kasım 2014 Perşembe

AHH NİKON D300'üm AHH

Sana da , senin uğruna taşıdığım objektiflere de veda vakti geldi artık.Birlikte gezmedik yer, çekmedik fotoğraf bırakmadık.Yağmur demedik, kar demedik, sıcak demedik, soğuk demedik gezdik dolandık. O tepe senin bu tepe benim, bu bayır senin o ova benim, o şehir senin bu kasaba benim taşıdım seni ve arkadaşlarını yıllarca.Başka şey taşı, başka iş yap deseler yapmamak için bin dereden su getirirdim ama söz konusu fotoğraf olunca seni taşımak ne kelime yeri geldi açlığımı bile unuttum. Boynum ağrıyınca elime, elim ağrıyınca boynuma astım seni kolye, bilezik gibi.
Senden vazgeçmek kolay olmadı ama artık gezilerde seni ve arkadaşlarının ağırlığını taşımaktan boynumun ve sırtımın ağrımasından dolayı  çok sevdiğim fotoğraftan keyif alamaz oldum. Şimdi yola senden daha genç, daha hafif bir aynasız modelle devam edeceğim.Senden önce de başka marka makinelerim olmuştu ama onlarla vedalaşırken bu kadar hüzünlenmemiş ve böyle bir veda yazısı yazmamıştım.Kıymetini bil yani :)
Eee bu kadar veda yazısı yazıp da seninle gezdiğimiz yerlerden bir kaç fotoğrafını buraya koymazsam darılırsın bana...

Çorum, Osmancık Koyunbaba köprüsü.

Antalya, Elmalı, Avlan Gölü.

Isparta, Eğirdir Gölü, Boyalı Lagünü.

Antalya, Yeşilbayır Köyü.

Antalya, Manavgat Şelalesi.

Antalya, Düden Şelalesi.

Bursa, Mustafakemalpaşa, Suuçtu Şelalesi.

Bursa, İznik Gölü.

Denizli, Pamukkale.

Isparta, Eğirdir Gölü.

18 Ekim 2014 Cumartesi

PUDİNG DOLGULU KEK

Bir ayı geçmiş ben buralara uğramayalı :) Bugün arkadaşlar bana gelmeseydi daha da uğrayacak gibi değildim bu aralar.Arkadaşların ne alaka diyecek olursanız başlıkta okuduğunuz üzere onlara yaptığım pastanın tarifini paylaşacak olmamdır...
Gelelim tarife lafı fazla uzatmadan :

Kek için malzemeler:
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
 Aldığı kadar un (2,5 - 3 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Önce yumurta ve vanilyayı iyice karıştırıp köpürtüyoruz.
Sonra sırayla süt, zeytinyağ ve elenmiş nişasta, un ve kabartma tozunu ilave edip yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen ya da kare borcama döküp 160-170 derecede pişiriyoruz.

Yanda gördüğünüz gibi piştikten sonra eşit karelere dilimleyip karelerin ortasını kabak oyacağı ile oyup çıkarıyoruz.Limonun suyunu normal su ve şekerle karıştırıp keki ıslatıyoruz.

Sonra da iki paket kakaolu pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişirip önce oyduğumuz yuvarlakların içini dolduruyoruz.Kalan pudingi de kekin üzerini kaplayacak şekilde yayıyoruz.

Dolapta bir gece beklettikten sonra istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

:: Afiyet Olsun ::