Bir ayı geçmiş ben buralara uğramayalı :) Bugün arkadaşlar bana gelmeseydi daha da uğrayacak gibi değildim bu aralar.Arkadaşların ne alaka diyecek olursanız başlıkta okuduğunuz üzere onlara yaptığım pastanın tarifini paylaşacak olmamdır...
Gelelim tarife lafı fazla uzatmadan :
Kek için malzemeler:
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (2,5 - 3 su bardağı kadar)
Yapılışı:
Önce yumurta ve vanilyayı iyice karıştırıp köpürtüyoruz.
Sonra sırayla süt, zeytinyağ ve elenmiş nişasta, un ve kabartma tozunu ilave edip yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen ya da kare borcama döküp 160-170 derecede pişiriyoruz.
Yanda gördüğünüz gibi piştikten sonra eşit karelere dilimleyip karelerin ortasını kabak oyacağı ile oyup çıkarıyoruz.Limonun suyunu normal su ve şekerle karıştırıp keki ıslatıyoruz.
Sonra da iki paket kakaolu pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişirip önce oyduğumuz yuvarlakların içini dolduruyoruz.Kalan pudingi de kekin üzerini kaplayacak şekilde yayıyoruz.
Dolapta bir gece beklettikten sonra istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
:: Afiyet Olsun ::
ellerine sağlık. önceden dilimlemek iyi fikir fakat üzerien puding dökünce o çizgiler kapanıyor dilimlerken yine farklı yerden dilimlenebiliyor. Çok güzel olmuş.. afiyetle
YanıtlaSilNursevin Hanım, ben puding döktükten sonra tekrar dilimlemedim. Tepsinin bir köşesinden başlayıp spatula ile dilim dilim çıkarttım. Ama dilimleri çıkarırken pudingi de bıçakla kesmek zorunda kaldım, yani benim yöntem de aslında servis yaparken biraz sıkıntı çıkarmış oldu. En iyisi senin gibi pudingi döktükten dilimlemek. Artık çıkan dilim kadere kısmet olacak :)
SilMuhteşem görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok güzel tatlıya ben benziyor deneyecegim
YanıtlaSilMerhabalar filiz hanımın etkinliginden geliyorum :)
YanıtlaSilSizi takibe aldım bende sayfama beklerim...
Benimde denemek istediğim bir tarif,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil