Çay, Kahve Bahane Etkinliği için blogcu.com günlerimde paylaştığım (dile kolay tam beş yıl olmuş) Haşhaşlı ve Kivili Kremalı Pasta tarifini tekrar paylaşmak istiyorum.
Etkinliğe katılmak isteyenler için adres Tombul Tarifler bloguna uğrasın lütfen...
-------------------------------------------------------------------
::HAŞHAŞLI VE
KİVİLİ KREMALI PASTA::
Kek İçin Gerekli
Malzemeler :
5 adet yumurta
1,5 su bardağı
toz şeker
2 su bardağı un
(kabartma tozu ve unu birlikte eleyin)
1 paket vanilya
1 paket kabartma
tozu
2 yemek kaşığı
mor haşhaş
Keki Islatmak
İçin :
1 yemek kaşığı
toz şeker
1 adet kivi
(robotta çekilmiş)
1 su bardağı su
Süslemek İçin :
4 -5 adet kivi
(soyulmuş ve dilimlenmiş)
2 paket krem
şanti
2 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Yumurtaları ve
vanilyayı karıştırma kabının içinde köpürene kadar (2 – 3 dakika)
çırpıyoruz.Sonra şekeri ilave edip 6 – 8 dakika kadar karıştırıyoruz.
Ayrı bir kaba
unu ve kabartma tozunu koyup beraber eliyoruz ve kek karışımının içine ilave
ediyoruz.
En son haşhaşı
da kek karışımına ilave ettikten sonra kekimizi dibini sıvı
yağla hafif yağladığımız yuvarlak büyük borcama döküyoruz.
Soğuk fırına
koyduğumuz keki 160 – 170 derecede 35 – 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Not:: Sıcaklık derecesi ve pişirme süresi sizin kendi fırın ayarlarınıza
göre değişiklik gösterebilir.
Size naçizane
tavsiyem ; daha önce fırınınızda kek yapıp
da memnun kaldıysanız bu keki de yine aynı sıcaklık
ve sürede pişiriniz.
Kekimiz
piştikten sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz.Krem şantiyi sütle birlikte
çırpıp koyulaştıktan sonra buzdolabında 5 dakika kadar bekletiyoruz.Bu arada
kivilerimizi yıkadıktan sonra soyup bir tabağa dilimliyoruz.
Bu işlemleri
bitirdikten sonra (tülbent oyası yaparken kullandığımız) naylon iple veya
uzunca bir bıçakla kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz.Böldüğümüz kekin yarısını
servis tabağına alıyoruz ve keki ıslatmak için şeker, kivi ve suyu rondo da
iyice çırpıyoruz.Ve bu sosla keki ıslatıyoruz.üzerine önceden hazırladığımız
krem şantinin bir kısmını yayıyoruz ve dilimlediğimiz kivileri koyup kekin
öteki yarısını üstüne kapatıyoruz.Aynı şekilde üste koyduğumuz kekin diğer
yarısını da ıslatıp krem şanti ve kivi dilimleri ile süslüyoruz.
Pastamızı bir
gece buzdolabında bekletip öyle ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun