26 Kasım 2010 Cuma

VİŞNELİ CHEESECAKE

VİŞNELİ CHEESECAKE
Ana Malzemeler ::
3 paket klasik Eti Burçak
200 gr. tereyağ
Ara Malzemeler ::
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı meyve suyu (vişne, elma, portakal vs.)
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kutu krema
2 paket 400 gr.'lık Labne peyniri
1 paket vanilya
Jöle İçin Malzemeler ::
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket 500 gr.'lık vişne
Yapılışı ::
Eti Burçağı ufalayarak toz haline getirdikten sonra eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlayınız ve büyük dikdörtgen borcama sıkıca yayınız.
Yumurta, şeker, yoğurt, labne peyniri, krema, meyve suyu ve vanilyayı bir kapta karıştırarak bisküvinin üzerine dökünüz.
180 derecede 40 dakika fırında pişiriniz.
Soğuduktan sonra üzeri için tencerede su, şeker ve nişastayı eritiniz.Eridikten sonra vişneyi ilave edip pişiriniz.
Jöleyi piştikten sonra ocaktan alıp beş dakika kadar karıştırarak biraz soğutunuz ve cheesecakekin üzerine dökünüz.
Jöleyi ikinci bir usulde de hazırlayabilirsiniz ::
Verdiğim malzeme listesindeki su yerine vişne suyu kullanarak pişiriniz.
Ama pişirirken bu defa dondurulmuş vişneyi jölenin içine koymuyoruz.
Jöle piştikten sonra yine soğutup cheesecakekin üzerine döküp budolabında bir gece bekletiyoruz.
Servise sunmadan önce dondurulmuş vişnemizi derin dondurucudan çıkarıp üzerini süslüyoruz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. keske buralarda da visne bulabilsem, tatlida en sevdigim meyvedir visne...ellerinize saglik...
    ayrica guzel dilekleriniz icin de cok tesekkurler...sevgiyle

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık...nefis görünüyor.Bir kere denemiştim bu tarifi gerçekten çok lezzetli tbi bence :)chesse kek sevmeyen eşim için deil:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.. Çok güzelbir tarif

    YanıtlaSil

Siz mesajınızı bırakın, ben haber veririm :)
Gününüzün güzel geçmesi dileklerimle...
GÜLTER ÖZGÜR