26 Ocak 2008 Cumartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ II





Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler ::
6 tane orta boy kabak
2 tane orta boy havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 kutu Yörükoğlu süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
Dereotu
Tuz, sıvıyağ

Yapılışı ::
Kabakları ve havuçları rendeleyip ayrı tencerelerde sıvıyağ ile biraz kavuruyoruz.Hafifçe kavurduğumuz kabakları ve havuçları soğuması için bir kenara koyuyoruz.
Sarımsakları az tuzla havanda ezip yoğurda karıştırıyoruz ve içine daha önce kavurduğumuz kabakları ve havuçları, çekilmiş cevizi, ince ince kıydığımız dereotunu katıp karıştırıyoruz.
Daha sonra salatamızı servis yapacağımız kabın içine boşaltıp üzerini yine dereotu ile süslüyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz mesajınızı bırakın, ben haber veririm :)
Gününüzün güzel geçmesi dileklerimle...
GÜLTER ÖZGÜR