Bir zamanlar ben de çocuktum ve bir kelebeğin kanadında yaşadım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını.Bu kıyafetimin üzerinde pek çok kişinin el emeği ve göz nuru vardır.
23 Nisan 2013 Salı
12 Nisan 2013 Cuma
Antalya'nın Meşhur Şiş Köfte ve Piyaz Tarifi
Bu tarifi Blogcu.Com günlerimde paylaşmıştım.Lâkin orada unutulup gitmesine gönlüm razı olmadı.Tarif, Deniz Baykal'ın Antalya'ya her gelişinde uğradığı piyazcı Mustafa Yangözler'e ait. Artı olarak piyazın yanında servis ettikleri köftenin tarifi de var.
Fotoğraf istiyorsanız biraz beklemeniz veya bu adrese uğramanız gerekecek.
----------------------------------------
Aşağıdaki tarifi Hürriyet gazetesinin Akdeniz ilavesinden kesip saklamıştım.Ustasının ağzından verilen tarifin gazete kupürünün resmi alttadır.İnternette pek çok piyaz tarifi var ama asıl gerçek tarif bu olduğu için günlüğüme eklemek istedim.Piyazı sevenler ağız tadıyla yesin diye.Hürriyet gazetesine teşekkür ediyorum bu tarifi birinci elden yayınladığı için.
ŞİŞ KÖFTE:
Malzemeler:
1 kilo kuzu budu
250 gram kuzu döşü
1 yemek kaşığı tuz
1 tutam un
Yapılışı:
Kıyma ve döş, kasapta bir kez ve kalınca çektirilir.Yoğurma kabına konulan karışımın üzerine tuz, güzel kızarsın diye bir tutam da un serpilir.Çok fazla olmamak kaydıyla yoğrulur.Avuçla bir köfte büyüklüğünde koparılan karışım, ara sıra parmak uçları ılık suya batırılarak dikdörtgen şişe 7 ile 10 santim uzunluğunda sarılır.Köfte yoğrulduktan sonra hemen pişirilip tüketilir. Bekletilirse yumuşaklığını kaybeder.
PİYAZ:
Malzemeler: (6 kişilik)
Sos için:
3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
1 kahve fincanı tahin
5-6 diş ezilmiş sarımsak
2 kahve fincanı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı sirke
2 çay bardağı su
Üst süslemesi için:
4 haşlanmış yumurta
3 domates
6 sivri biber
4 taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Fasulyeler bir gece tuzlu suda bekletilir.Şişmiş fasulyeler, orta ateşte tuzlu bol suda yaklaşık 25 dakika, çatlayıp pişinceye kadar haşlanır.Haşlanmış fasulyelerden üç yemek kaşığı kadarı çukur bir kapta çatalla ezilir.Ezilmiş fasulyeye sos malzemesi katılır ve karıştırılır.Haşlanmış fasulyeler kayık veya yayvan servis tabağına konulup üzerine sos gezdirilip karıştırılır.Piyaza, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler, dörde bölünmüş yumurtalar, ayıklanmış ve yıkanıp ince kıyılmış taze soğan, yeşil sivri biber ve maydanozlar, tuz, kırmızı pulbiber ve karabiber katıp kabaca karıştırılır.Servis yapılır.
Not:Piyazın ÇANDIR FASULYESİ ile daha güzel olduğu söylenir.Bu benim kendi çevremden duyup aktardığımdır.
8 Nisan 2013 Pazartesi
27 Mart 2013 Çarşamba
KISA GÜNÜN KÂRI :)
Bugün öğle yemeğinden sonra apartman aidat ödemesini yapmak için Garanti Bankası Işıklar şubesine (reklamını yaptım diye beni ödüllendirirler mi acep :)) kadar gittim.Allah'tan çok sıra yoktu da ödemeyi hemen yaptım ve kendimi yakındaki Falez 2 parka attım.Bahar geldi ya artık bütün ağaçlar coşmuş sanki.Portakal, turunç çiçeklerinin kokusu insanı sarhoş edecek kadar güzel.İklim itibariyle Antalya'da Mart ayında açan laleler artık son günlerini yaşamaktalar.Parkın bir kısmını hem turladım hem de telefonumla fotoğrafladım.Fazla söze gerek yok, sizi fotoğraflarla baş başa bırakayım.
20 Mart 2013 Çarşamba
BİZİ RAHAT BIRAKIN!
Başlık, Niko Guido'nun öncülüğünde (ben her ne kadar yeterli desteği veremesem de) pek çok gönüllü kişi ve kuruluşun desteği ile açılacak serginin adı.Bu sergi ile "SAVAŞA HAYIR!" demek istiyoruz.
Sergi, dünyada ve Türkiye'nin pek çok kentinde 23-MART-2013 tarihinde açılacak.Sergideki her fotoğraf için tiyatro sanatçıları da seslendirme yaparak destek verdi.
Sergi ile ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Facebook sayfası:
Sergiyi görmek isteyenler için adresler:
Niko Guido'nun Suru'ya yazdığı mektup:
DİP NOT :: SİZLERDEN RİCAM BU YAZIYI OLDUĞU GİBİ HERHANGİ BİR EKLEME VE ÇIKARMA YAPMADAN OLDUĞU GİBİ BLOGLARINIZDA PAYLAŞMANIZ.
NE KADAR ÇOK PAYLAŞIM YAPILIRSA O KADAR DA FAYDASI OLACAKTIR.
BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR, BAŞARACAĞIMIZA EMİNİM.GÖREYİM SİZİ BLOGCANLAR...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)