25 Temmuz 2010 Pazar

KEMAL KAMİL AKÇA

Bu Pazar da sizi Kemal Kamil Akça, nam-ı diğer fotoğraf sitelerinde bilinen adıyla cikolatali_waffle ile tanıştırmak istiyorum.Fotoğraf camiası olarak onun masal dünyasından sıyrılıp gelen düş gibi fotoğraflarını büyük bir zevkle izliyor ve takip ediyoruz.Fotoğrafları düzenleme şekli ile kendine bir tarz yarattı ve bu tarz çok sevildi.

Onun fotoğraflarını izlerken kendimi bazen bir masalın içindeymişim gibi hissediyorum.Bazen de rüya görüyorum zannediyorum.Kimi zaman geçmiş yüzyıllara yolculuk yapıyorum, kimi zaman da alacakaranlık kuşağında geziniyorum.


Sizler de eğer benim gibi onun masal dünyasında gezintiye çıkmak istiyorsanız alttaki linklere tıklayıp fotoğrafların geri kalanını da izleyebilirsiniz.Ben ancak dördünü paylaşabildim sizlerle.
Facebook'taki grubunun linki burada .
Photo.net'teki sayfası ise burada.
Pazar gününüzün güzel geçmesi dileklerimle...İyi fotoğraf izlemeler :)

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Antalya Nemden Boğuluyor

Bugünlerde Antalya tam anlamıyla nemden boğuluyor.
Üstteki fotoğraf Falez 2 Parktan çektiğim Konyaaltı Sahili.
Alttaki fotoğraf ise Konyaaltı Beachparktan çektiğim Falezler.
Her iki fotoğrafta da nemin ne kadar yoğun olduğu belli oluyor.
Antalya boğuluyor da biz boğulmadan mı duruyoruz sanki.
Biz de Antalya'yla birlikte nemin içinde buhar olup uçacağız yakında :)

17 Temmuz 2010 Cumartesi

HERCAİ

Bu hafta sonu sizi fotoğrafa başladığım günden bu tarafa çektiklerimin içinden seçtiğim fotoğraflardan oluşan bir video ile başbaşa bırakacağım.Adını HECAİ koydum, çünkü fotoğraflarım belli bir kategoride değil.Her türden fotoğraf mevcut.Ben hazırlarken zevk aldım, umarım siz de seyrederken zevk alırsınız :)




11 Temmuz 2010 Pazar

UFUK KIRAY

Bu Pazar günü sizinle fotoğrafa mizahi bir üslûpla yaklaşan genç arkadaşımız sevgili Ufuk Kıray 'ın portfolyosundan bir kaç örneği paylaşacağım.Diğer fotoğrafları için sizi Fotokritik.Com 'daki galerisine yönlendireceğim.
Yandaki fotoğrafı dün akşam fotokritik'teki portfolyosunda gördüm ve bizim Pamuk Prenses ne zaman bıyık bırakmış diye endişelendim biraz :)


Sağdaki fotoğrafta Acun Ilıcalı 'nın sunduğu Var mısın Yok musun adlı yarışma programını kendi gözünden yorumlamış.Ben Ufuk Kıray 'ın fotoğraflarını eğlenceli buluyorum.Pazar günü izlenebilecek komik ve bir o kadar da düşündüren fotoğraflar.
Soldaki fotoğrafta ise Elm Sokağında Kabus adlı seri korku filminin ana karakteri Freddy 'nin eline Rüyalarımız ve Yorumları adlı kitabı yerleştirmiş.Eyy Photoshop, sen nelere kadirsin.Bu fotoğraf için sevgili Ufuk Kıray 'dan bir açıklama geldi.Yorum kısmında göreceksiniz ama ben buraya da eklemek istedim bir dip not olarak :
:: "Gülter , çok teşekkür ederim. görünce mutlu oldum. Yanlız Freddy'nin Kabusu fotoğrafında,Filmin ana karakterinin eline kitap yerleştirilmiş yazmışsın fotoğrafta.
O gördüğün fotoğrafta photoshop yok gördüğün herşey model dahil tek karede çekildi :) belirtmek istedim.tekrar teşekkürler" ::
Ben de açıklama için teşekkür ederim.Sayende ben de doğrusunu öğrenmiş oldum.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sağda görmüş olduğunuz fotoğrafta da, Osmanlı Dönemi 'nde anlaşmazlıkları gidermek için yargı işlerine bakan ve karar veren KADI 'nın bugüne uyarlanmış halini görüyorsunuz.

Fotoğrafla ilgilenenler Ufuk Kıray 'ı Fahrettin Şankaynağı 'nın bu fotoğrafını muzip bir şekilde yorumlayıp bu halde Fahrettin Şankaynağı 'na hediye edince fotoğrafın yaramaz çocuğu olarak ilân ettiler.Bizler bu yaramaz çocuğun ürettiği muzip ve güzel fotoğrafları biliyoruz ama fotoğrafla ilgilenmeyenler de bilsin istedim.
Pazar gününüzün güzel geçmesi dileklerimle :))

5 Temmuz 2010 Pazartesi

HAİTİ SONRA...

Türk fotoğraf sanatçısı Niko Guido’nun, deprem sonrası Haiti’de çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan sergisi ''Haiti Sonra...''  Paris ve İzmir’den sonra İstanbul’da 6-13 Temmuz tarihleri arasında Casa Dell’Arte Galeri’de sanatseverler ile buluşuyor.Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, arkasında 200 bin ölü, 300 bin yaralı, yüz binlerce evsiz ve arkasında kelimelerle ifade edilemeyecek bir dram bırakan Haiti depremi sonrası çektiği fotoğrafları, Ferit Düzyol’un küratörlüğünde Casa Dell’Arte Galeri’de sergileyecek. 6 Temmuz’da açılacak sergi 13 Temmuz 2010 tarihine kadar gezilebilecek. Fotoğraf satışından elde edilecek gelir Haiti’ye gönderilmek üzere Unicef’e bağışlanacaktır.

4 Temmuz 2010 Pazar

EVDÖŞE.COM

EVDÖŞE.COM sitesinden haberim olalı neredeyse dört yıl oluyor.Ama ben sizinle paylaşmayı ancak şimdi akıl edebildim.Halıdan perdeye, döşemelik kumaştan yer döşemesine, döşemelik kumaştan aksesuara, mutfak-banyo ürünlerinden bahçe mobilyalarına, iç-dış cephe boyalarına kadar aklınıza gelebilecek ne varsa hepsiyle ilgili bilgilerin bulunduğu derya-deniz bir site.
Benim o sitede en hoşuma giden şey de sanal olarak ev, ofis döşemek.
Kumaşını, perdesini, tülünü, halısını, parke ve boyasını kendim seçiyorum ve döşüyorum sonra da uygula diyorum.Oluşan görüntüyü de resim olarak kaydediyorum.Bu şekilde döşediğim bir kaç oda resmini sizinle paylaşmak istiyorum.Eğer siz de denemek isterseniz link burada.